Začína desiaty ročník Bardejovských Kúpeľných Dní

12.07.2013 Bardejov

Bardejov 12. júla (TASR) – V Bardejovských Kúpeľoch očakávajú tento víkend (13. a 14. júla) množstvo návštevníkov na desiatom ročníku Bardejovských Kúpeľných Dní. Areál Kúpeľnej Dvorany bude v sobotu a nedeľu od 14. do 22. hodiny plný kultúry a remesiel.
"Pripravený je bohatý kultúrny program, ktorého súčasťou sú vystúpenia slovenských umelcov, atrakcie pre deti a tradičná ulička remesiel. V sobotu vystúpi aj folklórny súbor, pravá cigánska kapela – Cvengoši, ďalej Sabrosa, tanečný orchester M. Vileca a program zakončí Hrdza. V nedeľu divákov poteší folklórny súbor, Boborland - všetko pre deti, huslista Filip Jančík, vranovskí heligonkári a country kapela Wandráci," informovala ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a. s., Tamara Šatanková.
Pripomenula, že Kúpeľné Dni sa už stali tradíciou a mnohí klienti si rezervujú pobyty práve na tento termín, len aby zažili ich atmosféru.
"Aj tento rok máme v tomto termíne vypredané kapacity. Podujatie je však určené nielen klientom kúpeľov, ale aj širokej verejnosti a je spojené s tradičným jarmokom remesiel. Deti i dospelých poteší nielen kultúrny program, ale aj atrakcie, maľovanie na tvár, nafukovacie hrady, elektrické autíčka, predajné stánky a občerstvenie," hovorí Šatanková.
Súčasne v Bardejovských Kúpeľoch pokračuje aj 59. ročník Medzinárodného hudobného leta. Počas tohto hudobného sviatku až do septembra zaznie v spoločenskej sále hotela Astória spolu 10 koncertov slovenských, českých, poľských, ruských a rakúskych interpretov. V rámci nich opäť aj tri koncerty z tvorby bardejovského rodáka Bélu Kélera. Okrem pondelka sa podľa Šatankovej konajú v lete na kolonáde denne v dopoludňajších i popoludňajších hodinách, mimoriadne obľúbené pravidelné promenádne koncerty klasickej hudby.
"Letnú sezónu zakončíme 1. septembra Alžbetínskym dňom na počesť cisárovnej Sisi. Okrem toho sa môžu návštevníci tešiť na výstavy kvetov, obrazov, plastík a ďalšie aktivity," povedala Šatanková.
Tohtoročná kúpeľná sezóna slávnostne začala v Bardejovských kúpeľoch 7. júna, súčasťou otvorenia bolo po prvý raz aj posvätenie minerálnych prameňov za účasti zástupcov cirkví v okrese Bardejov - rímskokatolíckej, gréckokatolíckej, pravoslávnej a evanjelickej. Premiéru už mal aj 1. pivný festival, spojený s prehliadkou dychových hudobných nástrojov.
 

Vyberte región